28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Contracepţiei

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Contracepţiei

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Contracepţiei. În ultimii ani, printre adolescentele din România se întâlneşte un fenomen alarmant: tot mai multe minore rămân însărcinate. Neglijenţa părinţilor, lipsa de educaţie, inconştienţa sau violurile sunt cele mai frecvente cauze care duc la sarcini nedorite în rândul fetelor. Astăzi, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Contracepţiei, medicii încearcă să tragă un semnal de alarmă.

Date recente ale Organizaţie Mondiale a Sănătăţii (OMS) vin să întărească ideea că pe măsură ce timpul trece, adolescentele devin adevărate femei încă de la vârste foarte fragede. Această maturizare timpurie pare să fie şi cauza pentru care milioane de femei din întreaga lume se confruntă cu numeroase probleme de-a lungul vieţii. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, în fiecare an aproximativ 14 milioane de minore devin mame. Deşi am fi tentaţi să credem că acest lucru se petrece în mediile sărace unde populaţia are un grad precar de educaţie, datele OMS arată că peste 90% dintre mămicile sub 18 ani provin din ţările dezvoltate.

Având în vedere fragilitatea tinerelor care nasc la această vârstă, nu este de mirare că în fiecare zi, aproximativ 1.600 de femei şi mai mult de 10.000 de nou-născuţi mor din cauza complicaţiilor care intervin în timpul sarcinii sau la naştere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS